BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, May 9, 2009

Katowich, Poland.

Yeahh~ fatin kembali lagi ingin menyambung cerita sepanjang di eurotrip 2009.. ngeh2.. menghilang sebentar buat seketika sbb cari mood nak bercerita.. maklomlah, benda2 camni kena ada mood dulu.. kalau x, x jadi.. baiklah tggu lama sket dan dapat hasil elok2 (elok ke?) daripada cepat2, halai balai je fatin buat, kan? hik3..
okey, next destination adalah ke Katowich, Poland. Actually Katowich nih just utk transit, dapatkan euro visa dan utk kuar dari ukren dan masuk ke europe dgn kaedah paling murah, kih3.. kalau dari Kiev direct ke Rome ke, Barcelona ke, mane2 lah.. mmg mahal la.. unless kalau ke London.. tapi group ktorang xmo ke London, sbb London, dari msia pom dah banyak flight yg murah2 kan? London tu bila2 pom buley pi (insyaALLAH), so baiklah ke negara2 yg sukar sket nak jejak..
So, dat day, kitorang bertolak dari Kiev, lewat petang.. flight ke Katowich x lama.. 1 jam lebey jep.. kitorang naik Wizz Air jugaks. Sampai Katowich local time around 8pm (rasanya).
Dalam flight sempat lagi posing2
Sampai Katowich, masa tu ramai la..even dlm flight pom penuh budak2 U kami, hik2.. kat imigresen ni la buat fatin hangin sket.. ktorang sampai dalam 8pm camtu la..kena beratur panjang gile..bukak 3 kaunter jer.. punyala terhegeh2 depa nih wat kije.. satu2 nama depa eja.. pastu interbiu la, duk mana kat Katowich, brapa hari.. sebab depa ni yg akan bukak EuroVisa for the whole trip, so mcm2 la kena interbiu sorg2.. seksa nye lah..dahla beg berat..
yg geram lak tu, sampai 2-3 kapal yg baru landing, yg penuh dgn local ppl dan white ppl, depa semua dah licin..semua lepas dah imigresen. kami ni x habis2 lagi. mana yg ada baby, yg pregnant, sema amek kesempatan la.. potong2 line, depa nak pi dulu. mula2 tu ktorang x bising lagi. ni sampai dah kapal kedua landing, kami x berganjak2 lagi, fatin mula la nak hangin. kami pun buleh dikatakan pregnen apa? baju sema pakai 5-6 lapis, mmg sema "gemok2" cam panda masa tu. kang x pasal fatin gi depan ngaku tgh pregnen. lolx. letih weih.. buat hal lagi. mmg menguji kesabaran..
Sat2 depa ni buley ckp english, kita dah terangkan, kita nak transit ja.. x paham.. ckp russian pom x paham.. adoi laa.. susah la keja imigresen tp english x paham.. kan dah tau akan berhubung dgn org2 asing? hapelaa.. dahla interbiu pasal tempat tinggal sume. nak alamat hostel. bla bla bla. dekat 2 jam gak la sangkut kat imigresen tu. fatin dahla letih, lapa gile tahap nak pengsan. mmg bebal la jugak. huhu.. duduk terbaring gak la dgn beg gedabak2 tu.
bebal & hangin bukan sebab ape.. sebab diorg lengahkan budak2 islam jer. fatin, etot dan semua yg islam2, sema passport kena tahan. fatin ingatkan fatin kena tahan sebab nama panjang sgt x cukup space nak enter.. rupanya sbb ada "bin" dan "binti" nih mmg kompom kena tahan. depa bwk masok la passport2 ni satu bilik blakang.. walkie talkie sini sana.. tggu tu jer dekat 1/2 jam. pastu interbiu balik.. pot pet pot pet.. baru la lepas.. fuh~ cacat betol! macam la teringin sgt nak bom negara2 ko tuh.. bluwekkk!!~ bom betol2 kang baru tau! mencik!
So, dah sampai kat luar tuh, lega dah la.. masa tu pom dah dekat 10pm. Epot tu pun dah lengang. sonok la ktorang nak chop2 kerusi, sbb akan bermalam di Epot, esoknya flight 4am ke Barcelona, Spain.
Bukan apa, masa buat2 research, mcm2 la bad feedback kami baca kat tenet pasal Epot Katowich nih, kotor la, xde kerusi nak tdo la, mcm2 la.. fatin siap bawak plastik lagi utk landing, lolx. ekekek.. tapi alhamdulillah, oklah epot dia, kami dapat sorang satu long bench, mmg buley lena. tapi malangnya, mlm tu hanya fatin sorg jer lena. hik2.. nnt fatin citer..
so, dah sedap2 landing, perut nak munyik2, fatin dan lain2 pun punggah la beg2.. bawak kuar kole (cawan besi tu), coiler kecik, cucuk kat plug, masak air.. ada yg buat teh, ada buat hot choc, ada buat nescafe, ikut la.. fatin bawak kuar la nasik goreng 2nd packet. diorg mkn megi. fatin megi ukren ni x brapa buleh diterima tekak sket. so x byk pun bwk megi. dlm 5bungkus jer.
nasik lemak bogey, bawang pun xde. nasik + perencah + garam jer. bukan ape, buh bawang kang cepat basi. nak wat cmne, nama lagi pengembara kan? ngeee.. pengalaman nih. well, not bad pun nasik goreng bogey nih. ok jep. huhu..

tempat lepak ktorang. bangla kelas atasan lolx

ngapppppp~ hik2.. nyum2.. lapor seyh..
so, lepas dah makan2 tu, ktorang jalan2 la kat epot tuh, gi amek2 gamba.. fatin xmo la upload manyak2 sgt gamba, kang jadi galeri lak kat segmen blog nih. bek la korang g galeri terus tgk gamba fatin keseluruhannye. hik2..
so, bila dah kenyang2, fatin pun tepok2 la bangku tu.. susun elok2, mana nak dibuat tilam, mana nak dibuat bantal. ngeee~ budak2 yg len duk kecoh la sembang. diorang x biasa kot tdo. dgr gak la diorg dok gelak2, citer hape ntah merepek2.. bertekak2 pom ade. fatin ni ekceli xmo tdo gak, tapi siyesly fatin letih. sepanjang trip nih, fatin dapat je peluang tdo, mmg fatin tdo. penat la angkat usung beg. plus kalau terlalu x cukup tdo, fatin akan start la sakit sini sana.
yehaa~ gudnite ppl~ sila kejut kul 2am yek..nnt terlepas flight, kui3..
bila fatin lelapkan mata, mula lah aktiviti2 budak2 lagi 5 org tu.. hihihi..rupanya budak2 nih jadi hantu la sepanjang malam tu. depa pi terlompat2 sini sana amek gamba. panjat troli men tolak2. lompat berjuta2 kali ni nak amek gamba melompat, sampai peluh2. mmg kecoh satu epot dibuatnya. heeeeeee...seb bek la fatin tdo dan tutup muka. x ngaku kenal budak2 nih.. ishk2.. lolx. mana fatin tau cerita nih? hehe.. dicerita kembali oleh watak2 utama lah. siap ada gamba sebagai bukti. mmg sah! tiada yg dusta. geleng je kepala tgk gamba2 diorg. errr..tidak sesuai oleh semua lapisan masyarakat utk dipapar di sini.. sowie! hik2..
dlm 2am camtu diorg kejut la fatin mangun. ekceli dlm 1am camtu fatin dah terjaga, sbb sejuk gile.. fatin mangun tambah pakai turtleneck pulak dgn bubble jacket, tapi mmg menggigil la fatin satu badan. sejuk giler. kul 2am tu bgn, gi toilet kemas2 siap2 diri, pastu dah gi bratur kat check in. jumpa la budak2 len yg nak ke Barcelona, Spain same2. huhu.. fatin dgn muka ngantoknya. kui3..
budak2 nih, x tdo.. sepanjang trip, rasanya fatin sorg ja lena bila tiba waktu lena. depa nih, x lena. depa lena masa dlm flight, dan dlm transport epot-town. tu yg dlm flight nak ke barcelona, depa semua pakat kroih2.. fatin gak segar bugar :D ngeeee...
tu lah citer kat Katowich, Poland. Tggu sambung citer masa sampai kat Barcelona pulak yep~

3 feedbacks:

ai_ikram said...

kenapa la kita orang islam sering orang mat sallih nie ...pandang serong ...

macam la kita nak bom negara dia ....

sian tido kat air port .....isk..isk....isk

ai_ikram said...

alhamdullilah...sampai jugak kucen kat blog dj fatin nie ........tengok2 pic tuh kesian pulak kat si atin nie ......isk..isk..isk

Fatin said...

hehehe.. jangan la kesian.. mmg nak menjimatkan duit.. itu kira okey lagi.. nnt ikram tgk ada satu lagi pic tido airport tuh, lagi sadis.. parents fatin tgk pun x kasik tido airport dah..wakakaka..