BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 22, 2010

Thank You Tihah, Wani, Piah :)

TQ so much tihah! Love u so strong! :D

22 December 2010 - Wednesday - 4pm
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)

Last Saturday, makan pizza tak hengat dunia.. Padahal, sabtu tu lah ader order macam2 lagi.
Sabtu lepas ramai org buat catering~ Rindu pulak fatin nak buat catering, lama dah tak menjual2 nih..hihi..

Sunday, December 19, 2010

..Pizza! Pizza! Pizza!..


19 December 2010 - 845pm - Sunday
Assalamualaikum wbt & salam sejahtera :)

Wachaaa~ Fatin kembali lagi dengan pizza posting *evil laugh* actually fatin dah lamaaa sgt kempunan nak makan pizza..tapi kebanyakan tempat semuanya, kejap sedap kejap x sedap.. utk mengelakkan diri dilanda kedukaan yang melampau akibat dapat pizza x sedap, maka fatin pun pilih lah Neapol Pizza Ria (неаполь пица-риа). Ini kerana, neapol nih keje dia asyik buat pizza je, so, chances utk mengubah rasa pizza secara drastik tu, agak tipis lah..

Thursday, December 16, 2010

..A Saturday With Farhana & Fathiha..

Cik Ana & Puan Tihah
 16 December 2010 - 535pm - Thursday
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)

Makan makan dan makan lagi!! Hahaha..hrni topik pasal makanan lagik! Masa ni, fatin tgh dilanda hantu makan, maka asyik makannnnnnnn je! Fatin kuar datink dengan 2 gadis cantik lagi manis ni 4 December 2010 (Saturday). Went out around 10am, Tihah brought her "Beg kepit ketiak" or what people usually call.. Handbag, hahah! This one is special because it's the birthday present I gave her for her 24th birthday. But forgot to take a picture of her with the bag.. Ishk3~ Next time insyaallah..

Sunday, December 12, 2010

..Winter begins..


12 December 2010 - Sunday - 8.35pm
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)

Lama fatin tak update post..busy masyaallah.. tapi apa pun alhamdulillah dah selesai..
"Nek, snow dah turun di ukraine! How's there?" :) Dont say I'm crazy.. Fatin janji dgn arwah nak inform kalau snow dah turun di bumi Ukraine~

Tuesday, November 30, 2010

..O&G Cycle is killing me..

new O&G book!
30 November 2010 - 7.36pm - Tuesday
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)

Pejam celik pejam celik, dah sampai ke penghujung satu lagi bulan.. Esok lusa dah bermulanya bulan doblas (December) Tapi, fatin tetap rasa macam.. lambatnya masa berlalu? Heh..

Anyway, just dont want to waste this month's posting, so I decided to spend few minutes sharing with you my busy days lately *sigh* Actually I've started my Obstetrics & Gynaecology Cycle. Akibat cycle nih pun merangkumi 2 subtopik, maka dibahagi dualah cycle nye.. harini start cycle gynaecology. Kiranya, baru saja tamat cycle obstetrics..

Sunday, November 28, 2010

..Jamuan Kelas Aidiladha 2010..

28 November 2010 - 6.45pm - Sunday
Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera :D

Rayaaa...rayaaa...ooo ooo rayaaa rayaaa (nyanyi ikot rentak lagu balik kampung - sudirman) haha..sukati jer Fatin ni belasah tuka2 lagu :P

Anyway!! Tiba sudah masanya utk Fatin expose pasal activity minggu nih - Jamuan Raya! hihi~ Dah lamaaaaa fatin ketagih nak masak banyak2 camnih! akhirnya tercapai gak cita2 :D Cacat kan? Ketagih nak masak banyak2 ajak org makan.. lolx.. Dah suka, nak wat cemana :D Nanti korang, fatin dah di msia, apa2 occassion tu memang xyah tggu jemputan ya, datang la rumah! Open house open house! Fatin masak! haha~ Ok2.. out of topic plak :P

Kali ni Jamuan Raya utk Classmates di bilik Fatin dan Etot, 27 Nov 2010, for dinner.. Memang nak buat awal sket tapi sabtu tu ada aerobik plak.. haishh.. 

604 

Thursday, November 25, 2010

..AidilAdha Last In Ukraine..

25 November 2010 - 6.45pm - Thursday
Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera :D
ChaKkKk~ hihi.. Sonok plak! Mestilah sonok sbb nak bukak topik raya.. Bila raya, maksudnya hepi..dan makan! hahaha..

Anyway, as I said before, this year would be the 7th Aidiladha for me here in Ukraine - Last time! :D weehuu~ So Fatin nak kongsi cerita sket. Actually sambutan2 raya di Ukraine nih semuaaaaanya sgt meriah. Cuma fatin tak brapa aktif joining the activities.. Pemalas kan? Nak kata apa :P 

Solat Raya tempoh hari di Surau 5th Hostel pagi2. Then bertolak ke Bakshesarai, utk perform Qurban. Menarik of coz, tapi fatin yg bengong ni pegi sauna kan? haha.. Takpalah, whatever it is, raya for me.. ahh~ Abaikan..not in a mood to talk about it :D

Anyway, Sabtu lepas, lepas Isya, ada jamuan makan2 sempena Aidiladha anjuran KUU (Kelab UMNO Ukraine), bertempat di 5th Hostel (Surau). Semua ahli dijemput hadir. Dan setelah digoda oleh Puan Tihah dan Puan Aisyah, maka fatin dan etot pun pegi lah :D Kebetulan masa tu kebulur plak lapa nak mampos..haha!
TQ Tihah & Aisyah!

Monday, November 22, 2010

..Diet..diet..Tauhu..Kacang kuda..Green Tea..

Tea of Life - Green tea - Romance
 22 November 2010 - 830pm - Monday
Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera :D

Amboi rajin plak anak dara nih update 2-3 post sekaligus..hehe.. Actually fatin ada aerobik harini, pastu posa pulak.. Jadi penat tak berapa nak penat cemana ntah.. haha.. Apa motif fatin cerita pun fatin xtau :P Ohh.. Sambil tunggu2 peluh kering dan nak mandi nih, update la blog..Takpe, korang baca blog nih xkan bau punya fatin yang tengah wangi semerbak nih..so dont worry yah! hihi..

Anyway, Fatin tengah eager nak kongsi cerita fatin masak cam kenduri open house nih! Hahaha.. Sebelum tu, nak cerita pasal Tea Of Life, Green Tea, Romance punya.. Hoho.. Kalau nak tahu, fatin nih memanglahhh tak suke green tea! Ntah pape je cam xda rasa punya teh.. ayaq kosong buh daun saja ka apa?! Opss..lebey2 plak..satgi kena cekup dengan pencinta teh hijau :P Tak tak..lawak saja..Jangan cekup saya..saya tengah "wangi" nih..tak sanggup kot! haha..

Oncology Cycle & Anaesthesiologist-to-be!

22 November 2010 - 7.50pm - Isnin
Assalamualaikum & Salam Sejahtera :)

Weehuuu~ Fatin dah lama menyepi tak update blog..hihi..malas? malas? dan malas? sort of :P Fatin dah terrrrrrrrrr sangkut dengan anime..what to do..lalala~ Menghabiskan Anime "Claymore" 26 episode..ni skrg menggedik nak habiskan D.GrayMan 103 episode pulak..hoho..Insaflah wahai fatin!! Study lah!! tak pun, update lah blog tuh!! hahaha..mengom~

Anyway, Kita dah terlepas 2 cycle yang menarik sebenarnya.. Cycle nih sangat pendek sebenarnya..
Cycle Oncology di...errr.. lost! haha.. On the way ke Marino sana.. Ntahlah apa nama tempat. Naik je lah bas No.64 or 65 or mana2 yang tertera pergi Марыно (Marino) kan. Hihi..

Cycle nye pendek jer.. 4 hari.. Fatin dapat patient.. Err.. Sigmoid cancer. Last day have to present my patient's case history report. Partner up with Fathiha and Sharmini :) Oncology.. Hmm.. Emosi kurang stabil utk menceritakan pasal Oncology Cycle that time, so skip skip skip sampailah ke hari ni..huhu..

604 Oncology with Dr. Jamal
 Next cycle was Emergency Medicine! My favourite!!~ :

Tuesday, November 16, 2010

..Satu Hari Di Hari Raya Haji..

16 November 2010 - 9pm - Tuesday
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)
Selamat Hari Raya Aidiladha (Eid Mubarak) utk semua muslimin dan muslimat! :)

Raya datang lagi.. Kali ni, raya haji pula. Alhamdulillah diberi peluang utk menikmati fajar pagi di hari raya haji tahun ini :) 

Tahun ni raya haji di Ukraine, cam biasalah, akan raya sehari awal dari msia.. Baik raya haji ke, raya aidilfitri ke, memang selalunya sehari awal lah. Tapi agak pelik pula kali ni sebab.. Di Saudi juga raya sama dengan Ukraine, tapi Malaysia plak raya lewat sehari? Kenapa eh? Ntahlah..x pandai fatin bab2 kalendar Islam nih.. :( Mungkim mereka2 yang bertanggungjawab lebih mengetahui.. 

Raya Haji tahun ni insyaallah merupakan raya haji terakhir di bumi Ukraine :) 7 tahun sudah beraya haji di sini. Teringat lagi dulu masa mula2 sampai sini dalam dalam akhir September, pastu October kot raya Haji.. cam nak mati gak la  homesick! 1st time kot! haha! Anyway,teringin juga nak amek peluang terakhir ni utk create memorable moments, and I did it.. My own way :D

Sunday, November 14, 2010

..Last Deepavali In Ukraine..

Happy Deepavali!
14 Nov 2010 - Sunday - 9.50am
Assalamualaikum & Salam Sejahtera :)

Fuh2.. Penat woo edit2 gamba nih.. memerlukan konsentrasi yang banyak! hahaha.. sampai naik merah2 dah mataku ini..hoho.. Mengada..xda kena mengena dgn edit gamba pun :P

Ok, post kali ni dah x boleh ditangguh dah.. :P Post kali ni mengenai Deepavali celebration..Last Deepavali In Ukraine with my friends :) Hopefully not the last Deepavali with frens forever ok! Just in ukraine, it was the last time. hehe..

So, Deepavali was supposed to be on 5th November 2010, and Class Deepavali Celebration was on 7th November 2010. Thank to my beloved Indian Girlfrens - Bhavani Mohan, Sharmini Mar Chinniah & Pravina Raja Gopal - for the lovely evening and super maveles food! :D

Saturday, November 13, 2010

..Mari berpuasa di Hari Wukuf..

I miss U, mama and Haram~

14 November 2010 - 5.40am - Sunday
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)

Morning people :D huhu.. Awal plak laa minah ni update.. haha! Tatau nak buat apa pagi2 buta nih.. Plus, nak post awal topic nih sebab takot di msia skrg ni pun dah tengahari rembang kan hihi..

Setiap tahun pun my beloved mama akan ingatkan fatin pasal puasa hari wukuf, tapi most of the years tak dapat sebab selalu lah terlupa dan ada halangan yg xdapat dielakkan. This year, I really want to make it happen! Plus, active berblogging skrg, so, mahu mengajak rakan2 yang lain juga turut sama2 berpuasa :D

GANJARAN BERPUASA PADA 9 ZULHIJJAH (HARI WUKUF)

Puasa hari Arafah ialah puasa sunat pada hari kesembilan Dzulhijjah yang disunatkan bagi mereka yang tidak melakukan ibadah haji. Kelebihan berpuasa pada hari ini ialah ia dapat menghapuskan dosa-dosa setahun yang telah lalu dan dosa setahun yang akan datang, sebagaimana hadis yang telah diriwayatkan daripada Abu Qatadah al-Anshari ra:

Friday, November 12, 2010

..Salon Du Chocolat..


turn lefttttttttttttttt!!!~
12 Nov 2010 - 4.15pm - Friday
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :D

*Menari nari* Da da di di du du~ Haha.. Ohh.. This is the day when I've found my hormon levels in norm! Why? Wohhh.. Chocolate!! If Chocolate is near me then everything will be justtttttttttttttttt fineeeeeeeee~

Actually, I've been craving for chocolate for quite sometimes. Bila  tak dapat apa yang nak dimakan, mula lah tangan ni gatai nak capai itu ini sumbat dalam mulot (ahh..dah macam bayi pulak, tapi..memang bayi pon kan?) koh3x~ And..I can feel like I've been putting on weight!! ohhh..disaster!

So, today, goda2 lah tihah utk menemani fatin ke... Salon Du Chocolate!! hahaha.. *menari2 ikut rentak lagu I'm Yours-Jason Mraz* du du du..

Main Entrance
This is the 2nd time I've been here :D Planning nya, kalau sapa pun xnak teman, x pedulik! Fatin nak pegi jugak sorang2 nak take away 2 bijik kek! ngaaa...dua teros kau! hahaha.. haloba! haloba!

Thursday, November 11, 2010

..Halloween!..


12 November 2010 - Friday - 8am
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera

Terlambat pulak nak post pasal halloween :P and it's 8 in the morning? what the hell i'm doing here updating my blog? helloooooo?? class? hahaha.. 10am baru start klas, kat polyclinic jer pun.. kentut pun dengar~ so, xyah kelam kabut~ :P

Anyway, fatin nak kongsi pasal halloween celebration.. It was on Saturday, 30th October, at Ceaser Restaurant. hihi.. Sepatutnya Ahad, 31st eh? ahh..pedulikan! :P Kalau ahad, kang ada yang x pegi kelas hari Isnin tuh :P 

Monday, November 8, 2010

..Happy Birthday Abang..

9th November 2010 - 7.40am - Tuesday

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..
Happy Birthday
It's 9th November.. It's my younger brother's birthday.. Even though I cant reach him to wish him in proper, I know deep down in his heart he knows..that he still has a sister who would never forget this day..

No matter what happen.. U know I will do anything..everything for you.. And no matter what happen..or what ever being told.. U and I know we love each other, always and forever..

Selamat Ulang Tahun Abg, May all your dreams come true.. Moga sentiasa dalam rahmat Allah, lindunganNya, tercapai segala cita2, bahagia dunia akhirat dan juga berjaga dunia akhirat.. 

I miss you, bro!
I miss us..
Lot's of love,
Kakak
Ukraine

Sunday, November 7, 2010

Kutu Money - Camera Of My Own


Brapa griven ada sini?
07 November 2010 - Sunday - 8.45am
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)

wehuu~ sambil menaip nih pun x lekang senyuman di bibir, cewahh~ hahaha..
Actually, I'm just going to make it short. Sebab adalah pihak2 kata, kalau fatin post kat blog, mesti macam karangan SPM..hahaha! ampehs~ Nak buat cemana, dulu masa karangan SPM, utk BM tak brapa nak pass :P so skrg ni lepas gian la prektis2 :P haha..

Hoho.. 1st off all, fatin nak tanya, sapa2 boleh teka ada brapa jumlah duit kat gamba atas tu? Kalau teka tepat, fatin kasik souvineer dari next Eurotrip fatin! 

Sunday, October 31, 2010

..Mahu Makan! Mahu Makan!..

 8.05pm - 31st Oct 2010 - Sunday
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera..
Hoho.. amek mood..amek mood..amek mood mahu update blog nih! :D
Fatin nak kongsi cerita nih sebagai pengajaran utk diri sendiri dan korang semua di luar sana (cewahhh!).

Few days ago..to be specific, last week lah..fatin memang menggila..menggila dengan kelaparan! mahu makan! mahu makan! mahu makan! bacalah doa makan mcm keretapi pun (bak kata abah), tapi dok nak makan jugak!! ada something..something yang x berapa nak kena dan tepat.. makan itu ini, kenyang mmg kenyang, tapi dia rasa x puas! Now I know why, but just..keep on reading first..haha~ jangan gelojoh! bak kata pokchix.. :P

Saturday, October 30, 2010

..Nenek Kebayan..

3.20pm - 30th Oct 2010 - Saturday
Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

It was 12.44am today when I received a message.. Sebuah mesej dari seorang sahabat kepada sahabatku yang berada di Perancis.. Menyampaikan berita.. bahawasanya kami berdua sudah kehilangan sahabat kami.. Nenek Kebayan telah kembali ke rahmatullah pada minggu lepas.. Cancer.. Mana2 pembaca blog ini yang pernah membaca shoutbox fatin sebelum ni, pasti akan perasan akan arwah yang pernah beberapa kali shout di situ..

Monday, October 25, 2010

::Infectious Cycle In Memory::

604 - Infectious Disease Cycle - In Memories :)
 5.00pm - 25th October 2010 - Monday
Assalamualaikum & Salam Sejahtera :)

Yuhuu~ Awal pulak fatin update blog harini. Hahaha.. Kebetulan ada masa lapang, so update teruslah sebab takot malam karang penat pulak.

Today, is my final day of Infectious Disease Cycle. Exam day (supposed to be) Haha.. Penatlah semalam bersengkang mata menyalin nota.. Errr.. Jawapan~ Hahaha.. Anyway, Thanx a lot to PokCHIX sebab menemani fatin study semalam sambil On Air di DinetFM - Berduet DJ OnAir together dengan Dj Combi yang dah lama MC :P haha.. Thank u..Thank u.. Release sket tensi semalam kan!

Sunday, October 24, 2010

..Sauna & Hammam..


5.45pm - 24th October 2010 - Sunday
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)

Wachaaaaa~ Fatin's back on track..hahaha.. Hari nih mahu kongsi pasal Girls' Day Out on Saturday! :D We went for a Sauna and Hammam - for a relaxing Saturday of our own :D Siapa dengan saya? Semestinya my beloved classmates! Cik Etot, Puan Fathiha, Cik Bhavani, Puan Pravina, Puan Sharmini, Mrs Abimbola & Mrs Julianah!

Ukrainian Hotel

Friday, October 22, 2010

..Last Class Of Infectious Cycle..

10.55pm - 22 Oct 2010 - Friday
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera~ :D
:D :D :D :D <---nampak nih betapa gumbiranya saya? hahaha.. Because.. It's Friday! And tomorrow's Saturday!! :D And tomorrow is a special Saturday cause.. ehem2~ haha..

Actually kan, fatin pun xtau nak taruk title apa utk post kali nih.. Macam semua pun campur adok :P Belasah je lah..okeh? hihi~

Harini ke kelas, dengan  pemilihan pakaian yang salah! Ohhh~ It's freezing and I just wore a sweater (one layer) all way from morning to evening! Madness!!~ Pastu menggigil cam org gila. Seb bek  boleh tahan lagi, kalau tak, habis ntah sapa2 fatin gi pelok kang! wakakaka~

Today in the class, heh.. Laughing here and there. Yesterday - So serious and sad. Today, the opposite way pulak. But it's fun! :D

My lunch!

Thursday, October 21, 2010

..Telinga Ohh Telinga..



11.15pm - 21 Oct 2010 - Thursday
Assalamualaikum & Salam sejahtera :)
Yoshhh!!~ Fatin's back with some interesting stories. Huhu.. What ever it is, my status today stated: mengantok. bosan. malas. lapar. hahaha.. Nice one~ 
Today, the weather's tidaklah seceria mana. Boleh kata, mostly semua pun ke kelas dengan muka mengantok. Hebat kan pengaruh cuaca dengan kehidupan seharian kita? heh.. Harini pegi kelas tiada mood. Cekgu tegur kenapa? Selalu fatin asyik sengih, senyum, happy2..harini mcm sgt serius and sedih? heh..
We'll come back to that afterwards.. okeh?

Actually my ear is in pain right now.. Left ear - to be more specific. Sejak semalam lepas mandi (lepas update blog, dan mandi tuh), tiba2 mcm...ade something weird.. huhu.. Macam, masok air plak telinga kiri ku ini.. Tapi, mustahil saja.. Bukannya masok kolam ke ape sampai boleh masok air tiba2.. Selama ni mandi xpenah2 pun masok air. And it's kinda painful and annoying! haha..

Wednesday, October 20, 2010

:: Taki Sushi ::


8.05pm - 20102010 - Wednesday
Assalamualaikum & Salam sejahtera semua :)
Yuhuu~ Awal pulak harini.. Hehe.. Actually I just got back from my Aerobic class, so paham2 lah..
Tengah tahap "kewangian" yang paling maksima nih.. hahaha! Tak payah nak eeeuuuwww.. Korang pun kalau eksesais, bukannya kuar peluh wangi semerbak bunga mawar ke apa..hoho~
Anyway, just got a message from blogspot telling that photo uploading will be disabled for 2 hours today. So, malas nak tggu lewat2, tengah ada masa nih, lebih baik lah fatin update kan :)

Monday, October 18, 2010

Jari terpotong dan dicucuk!

kusyuk naik bas
11.30pm - 18 Oct 2010 - Monday
Assalamualaikum wbt~ Salam sejahtera :)
Hehe, mesti pelik dengan tajuk post kali ni kan? Semalam baru fatin cakap susah mau type sebab keyboard rosak, pastu kena guna keyboard lappy yg dah tercabut button huruf "A". Now, another disaster appeared - I excidentally cut my thumb while preparing my salad for tomorrow :( huwaaaaaaaaa~ sakit giler okeh! Ok ok, takmo pikir, nanti sakit lagi. Tujuan blogging tonite is to distract me from this pain and non-stop bleeding, so let's continue first.

Sunday, October 17, 2010

..7th Hospital..

 10.35pm - 17 Oct 2010 - Sunday
Assalamualaikum wbt..
huhu~ I mish yuh my beloved blog! haha.. almost 1 week menghilangkan diri. Ohh, bukan kerana sengaja, eh memang sengaja, sebab busy :D Fatin busy apa ek mggu ni? Ohh.. sorry, hilang ingatan sebentar. Actually I was busy with my Individual Plan (IP). It's a plan that u need to settle when U skip classes. Well, this is my first time in my life doing this IP, so, kelam kabut lah tak tahu prosedurnya bagaimana kan. Jenuh lah mencari cekgu, tggu cekgu, panjat sini sana, bratur sini sana. balik bilik, kalau tak busy memasak dan mengemas, kelam kabut ke aerobik pula. So, I was so busy last week. But this coming week will be even worst! :(

Never mind, lets start our story about 7th Hospital :D Today I want to share about the environment and the surroundings. Penat tau jadi mamarazi, snapping pics, hiding here and there. Kalau bb nih kecik xpe jugak nak sorok, dengan covering case yg besar gedabak nih, menimbulkan kemunsykilan rakyat sekeliling, apa ke jadah la pompuan ni pegang sambil berdiri statik, tertoleh ke kiri ke kanan? hoho..

entering the hospital compound
 fuh2.. sungguh pagi buta ke kelas kan? cewahhh..hanya kerana bayang2 panjang kemain, pagi buta la sgt~ kalau pagi buta, bayang2 pun x de kot..nama lagi buta? haha..


Wednesday, October 13, 2010

:: Weekends Activity ::

Ready to rock with ThnFM? haha!
10.15pm - 14th Oct 2010 - Wednesday
Assalamualaikum & Salam sejahtera :)
hOhO.. Fatin skip one day :( Sowie, tersangat busy and tired.. Lately terasa mcm sgt penat badan.. Ntahlah kenapa.. Byk pikir kot.. huhu.. Anyway, seperti yang dah dijanjikan, mahu bercerita nih.. pasal Weekends! :D My weekends in Simferopol, Ukraine :D

Korang nampak gamba atas tuh? haaa..semangat tu mahu jog (konon!) dan siap tayang baju THNFM lagik! Mana pakaji? ohh pak aji kena tgk nih, merata dah baju ni pergi, haha~ 

Usually on weekends, Fatin, Etot, John & Soon Kee akan jalan kaki ke Privos Market - Pasar borong. Sama ada hari Sabtu atau Ahad lah.. Pagi..dalam 9am.. akibat ratu tidor cik etot perlukan beauty sleep nya, maka selalunya jadi pukul 11am lah..hehe.. Lantaklah, sekurang2nya ktorang berjalan gak pagi2 weekends :P

Walking - pass through Gagarina Park
Kalau sebut jalan kaki ke Privos, mmg org akan cakap.. "Tak jauh ke?" haha, jauh laaa.. sbb tu lah jadi morning exercise nye :P

Monday, October 11, 2010

..Slimming Programme?..

Pear yang sgt sedap

12.30am - 12 October 2010 - Tuesday Morning
Assalamualaikum again :)
ChAkKk~ hehe..actually I just posted one entry..now continuing with the second one.. heheh.. Kurang rasa mahu tidur akibat bergelak ketawa dan tiba2 terasa agak lapar..Maka, kita minum dulu!!! chocolate flavoured nestum :D ngeee..
Actually this time, Fatin mahu berkongsi pasal my everyday diet progamme. During my 1st aerobic class in this sem, last Monday, Natasha gave us a list of everyday-menu for protein diet. Dulu, penah fatin buat sekali, Atkins Diet. Siap sorok2 5kg beras belakang sofa dengan mama! haha.. That time was.. after my SPM.. During the holidays.. I went to Riyadh, Saudi for vacation & 'Umrah. Tapi menjadilah.. dalam masa 4 bulan, turun 7kg kan? ngeee.. Protein diet nih "expensive" sket lah actually..
Memandangkan Fatin ni pun have to eat frequently but in small portions (due to my ******* syndrome) Hehe, so..Natasha did give me a very nice menu :D 5x/day of eating, with all proteins and without carbs & fat. nice nice.. 8am, 10.30am, 1pm, 4pm, 7pm (*9pm for aerobic days).

:: Infectious Disease ::


10.33pm - 11 Oct 2010 - Monday
Assalamualaikum wbt..
Yoshhh!!~ Wahai blog, maaflah kerana terabai selama 3 hari kerana.. errr.. kerana..
Kepala weng sket weekends lepas, pikir itu ini, menggila sebentar..hoho..
akibat nggak mahu  blog kesayangan ni terkena lempias kegilaan tuannya, maka, tuannya telah marathon series Heroes yang dah berkurunnnn lamaaaa ditinggalkan :D ngeee~

So, let's continue from where we left it.. Hmm.. Oh.. Infectious cycle.. Ya ya, Last Friday (8th Oct) was our first class in Infectious Department, situated at the 7th Hospital (bling bling plov & shashleek, nyummy!) Boleh dikatakan, kalau kelas di 7th Hospital, ada dua jer ayat yang akan terlintas dalam kepala otak student2 di sini.. Satu: Kena bangun awal & kelasnya sangat jauh! Dua: Plov & shashleek & samsa! :D

Tu gamba kat atas tu kira papan tanda "Infection department, 7th government hospital" camtu lah kiranya translationnya...kot? hehe..

The first day was a lil bit crazy.. Lambat ke kelas, haha.. berlari mcm mak2 & sekor bapak penguin ke kelas :P hahaha.. can u imagine? lolx.. But, luckily, the teacher is soooooo niceeeee... hehe.. we'll see..

Thursday, October 7, 2010

..Tandoori Night..



10.30pm - 6th October 2010
Assalamualaikum wbt kembali~
ChaKkKk~~ hehe.. harini fatin post 2 new posts :D ngeee.. semangat kan! haha..Actually today will be "our" last day of eating like crazy.. tomorrow, john & pravina will start their vegetarian diet (religious reason), Fatin will start her strict protein diet, etot will start to keep fit, bhavani and tihah I have no idea.. lolx~

So, because of these reason, tonite we went to "Tandoori Cafe-Bar" because Bhavani wants to eat something spicy (eventhough she has nothing to do with anything after today, haha), and Fatin feels like eating something soy/cheesy with gravy, John wants to eat something non-vegie before he starts being vegetarian tomorrow, and Etot just simply too hungry tonite. :)) macam2 ragam kan kelas fatin? well, we love it this way, tak boring dan sangat menarik & best! haha..
New location of Tandoori with new look :D
 Actually last time Tandoori situated somewhere near the central part, near Cilpo (Silpo), tapi summer tempoh hari, they moved to new place. Jauh sket dari Central Market. Kena naik bas menghala ke 7th Hospital. Jauh lah kiranya.. Sejuk2 nih, xde kuasa nak jalan2 kaki lah.. Tapi new place nih oklah.. Better, wider, nicer, etc :D hehe..

:: Pediatric Surgery::

group 604 - ped's surgery class
10pm 6th October 2010
Assalamualaikum wbt.. Salam sejahtera :) heheh..  makin awal plak fatin masok blog utk pot pet pot pet :P
well, this post fatin nak abadikan kenangan sewaktu kelas Pediatric Surgery, di 6th floor, Titova Children's Hospital :) Cycle sepanjang 3 hari nih, walaupun tiadalah memberi input sangat, tapi memberi sejuta kenangan :D Setiap pagi kena panjat tangga 6 tingkat, sampai2 kelas semua dah mcm kena asthma attack. haha!

Wednesday, October 6, 2010

Let's Keep F*t.. what's the missing letter? "I" or "A"? hehe!

730pm - Wednesday - 6th Oct 2010
Assalamualaikum wbt kembali~ haha, today fatin's kinda early updating her blog, dont u think? hehe.. well, today i'm planning on going to bed a lil bit early :P because, my morning routine nowadays are not going according to the ordinary schedule~ Usually, around 4am I woke up, even in Malaysia too (most of the time, haha), so I have plenty of time to do this and that.. BUT now.. hoho.. 730am?? madness!!~ tak sempat nak buat "obento" bawak ke kelas :( sgt sedih ok!

Cakap pasal bekalan ke kelas nih, fatin nak kongsi sket cerita di cafeteria nih. As I told u guys before, now I'm having Pediatric Surgery cycle, 3days in a row in Titova Hospital. So melepaklah di cafe nya waktu rehat.. 1st day gi rehat, mengecewakan kerana, diorg start menjual makanan pukul 11am. ktorang plak rehat 1030am.. dan dengan selamber badaknya, ktorang tggu je sampai 11am.. haha! seb bek cikgu nih sgt busy dgn kerja, so dia pun x peduli dengan kitorang, masok kelas pun dah dekat 1pm..koh3x~

While we're waiting for the food, I got myself a yogurt, and tea+lemon.. coughing like hell, sorethroat lagi, so tea with lemon will give nice effect~ tapi.. cuba korang tgk sudu tu apa jadi?
tea+lemon and stoberi yogurt
 can u guys imagine what will happen if I just drink that?? hoho.. maybe.. esophageal transplantation should be done after  that? :)) lol.. makcik nih gila! nak bunuh kitorang ke ape~

Monday, October 4, 2010

..Isnin Yang Sejok!..

10.30pm, 3rd October 2010.. Isnin yang sejuk! hehe.. Salam to all readers and selamat sejahtera :)
Monday huh? How was your monday? mostly people hate monday.. if i'm not mistaken, siap ada lagu lagi pasal hate monday nih, kan? nnt kena cari balik info pasal nih..hehe..
Well, here, today was freaking cold~ not just today actually, since friday i think (cant really recall), it has been so damn cold. Plus with  the rain.. haha.. nice combination~ but whatever it is, Alhamdulillah :) It's all from Him.. Elok juga bumi Ukraine ni dibasahi hujan, cuci sket kekotoran2 di jalan2 raya nih.. 

Akibat semalam balik lewat ke bilik, cause I attended See Soon Kee's birthday dinner (Happy Birthday SSK! :D) at his & john's room, so today morning I woke up late! haha.. sooooooo late ok! luckily my new neighbour, Miss Bhavani (who is my classmate) and Thamarai (not my classmate, hehe), wake us up by knocking the door at 7.45am lolx.

Too lazy to wake up and go  to class today.. Plus it's the last day for Nephrology cycle, extra lazy!
heading to the bus stop

Sunday, October 3, 2010

.. Mood Memasak..

Sunday, 11.59pm :D hehe.. nak jugak save 1 minute tu kan? yer lah, kalau tak dah dikira Monday pulak :P
Well, Assalamualaikum pembuka bicara.. Selamat hari Isnin pada semua :D nak ucap selamat hari ahad, dah terlambat sangat nampaknya :P

Well, hari ini fatin sangatlah busy! sangat2 busy.. Sejak bangun pagi, mengemas bilik, pastu start memasak, sampai lah makan, then dok depan lappy lagi.. pheww~ busy woman :P

Hari ni planning mahu makan ikan kukus.. sekali masak, 2 ekor fatin belasah skaligus haha! sekor tu, sepatutnya digoreng/dibakar, sebab sgt banyak tulang dan hanyir.. ala2 mcm ikan terubuk tuh.. Sekor lagi tu pulak, just nice lah nak buat sup/kukus.. tapi nak senangkan keje, fatin kukus jer dua2 ekor..puas hati! alaa..sendiri je pun nak makan kan? lain la kalau kat umah, nak kena jaga perut selain dari perut sendiri, maka kenalah buat sebaik2nya.. utk perut sendiri nih.. belasah je asalkan sedap di lidah sendiri :D

kebetulan nak memasak tu, fatin pun terpaksa merajinkan diri blend semua stok2 bawang merah dan bawang putih, kemudian blend skali cili2~ tujuannya, utk mudahkan keje di masa hadapan. kalau di rumah, mmg beginilah routine mama fatin.. beli banyak2 bawang, pastu kupas2, blend semua.. masok dlm bekas.. next time nak masak,  mudah lah kan~ fatin percaya ramai gak yg mengamalkan konsep ni skrg :D 

Saturday, October 2, 2010

The Beginning

Bismillah.. Assalamualaikum.. Salam sejahtera.. to ALL my friends and blog viewers/readers :)
yuhuuu~ Fatin's back!! :D well, first of all, I should appologize for being selfish.. Closing up this blog without any notice.. *sigh* Sorry guys.. Insyaallah it wont happen again..

Well, it's 2010.. I mean, 2nd half of 2010.. meaning.. I'm already a final year medical student! haha.. Cant believe it huh? me either.. Cant believe 6 years have passed by and I've made it this far :)

Saturday, April 10, 2010

Kepada Mereka Yang..


Kepada yang masih SINGLE...

Cinta ibarat kupu-kupu.

Makin kau kejar, makin ia menghindar.

Tapi, bila kaubiarkan ia terbang, ia akan

menghampirimu di saat kau tak menduga.

Cinta mampu membahagiakanmu

tapi sering pula ia menyakiti,

Tapi cinta itu hanya istimewa

apabila kau berikan cinta

kepada seseorang yang layak menerima.

Kepada yang ragu-ragu dengan PERNIKAHAN.. .


Cinta bukannya mencari seseorang yang

"SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang

yang mampu menjadikan dirimu sempurna.

Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...

Jangan katakan "AKU CINTA PADAMU!"

bila kau tidak benar-benar peduli.

Jangan bicarakan soal perasaan

bila itu tidak benar-benar ada.

Jangan kau sentuh hidup seseorang

bila kau hanya berniat main-main dengannya.

Jangan menatap ke dalam mata seseorang

bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan.

Hal paling kejam yg dilakukan ialah

membuat seseorang jatuh cinta,

sedangkan kau tdk berniat langsung

"UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.

Kepada yang PATAH HATI...

Sakit... luka… hancur.. patah hati...

bertahan selama kau menginginkannya

dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya.

Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu,

tetapi adalah apa yang boleh diambil dan di hayati

sebagai pengajaran dan hikmahnya.

Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA...

Bagaimana kalau jatuh cinta?

Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus.

Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.

Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermakna

tidak boleh meminta apa2.

Bersedialah untuk terluka dan menderita,

tetapi jangan simpan semua rasa sakit

jika itu yang benar2 dialami.

Kepada yang ingin MENGUASAI...


Hatimu patah melihat orang yang kau cintai

berbahagia dgn org lain,

tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui

bahawa orang yang kau cintai ternyata

tidak bahagia dengan mu.

Kepada yang takut MENGAKUI...

Cinta menyakitkan bila anda

putuskan hubungan dengan seseorang.

Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang

memutuskan hubungan dengan mu.

Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila

Orang yang kau cintai langsung tidak

mengetahui perasaanmu terhadapnya.

Kepada yang masih bertahan

MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI...


Hal menyedihkan dalam hidup ialah

bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.

Kemudian akhirnya menyedari bahawa

dia bukanlah jodohmu dan kau telah

mensia-siakan masa bertahun-tahun

untuk seseorang yang tidak layak.

Kalau sekarang dia sudah tidak layak,

10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak.

Biarkan dia pergi dan lupakan..

Tuesday, March 30, 2010

..s.i.n.u.s.i.t.i.s..

hachuuuummm~ salam pada semua sahabat2 di luar sana..
hari ni fatin kurang sehat sket..wuuu.. T_T hachuuum~ asyik bersin nih.. srot sret srot sret dah.. fatin sangat x suka bila kena flu/sinus camni..sebab once kena, memang sgt teruk.. :(

Harini fatin ada exam Genetics.. huhu..alhamdulillah, boleh lah tibai2 sket :P salah satu soalan yg fatin dapat, pasal Turner Syndrome.. pastu kena lukis pedigry yg sangat complicated, and i know i got the task answers wrong for most of it! hahaha.. damn i hate genetics!

harini dahla last day kat gynae department, esok dah start gi obstretic department. cikgu tatyana memang sgt baik, dia pulun lah tunjuk praktical skills mcm mana nak buat vaginal examination, dan sebagainya.. wuuu.. aku pulak yg terasa sakitnya! hahaha.. hachummmm~
rasa agak frust, sebab harini cikgu kasik sgt banyak info, tapi fatin x leh nak pay attention sebab dlm kepala nih dah dok terbayang karyotype yg belambak2.. 47,XX+21 (sapa tatau ni nak kena sekeh), huwaaaaa~ sangat banyak ok nak kena hafal.. trisomy lah, monosomy lah, MPS lah, mitochondrial lah, wahhh.. pening2.. skali cikgu gynae pulak dgn murah hati dok mencurah2kan ilmunya, sampaikan masa nak salin2 gynae, siap tertulis karyotype kau! last2, fatin pusing kat etot, cakap dia.. "aku xleh concentrate, badan dah mula panas ni, nanti aku salin dari ko eh?" tengkiu etot! you are my saviour.. pastu fatin pun sambunglah menghafal dan membaca nota genetics tuh..skali skala tertangkap jugak cikgu dok tanya2 soalan (ulang2 dari 1st class) pasal anatomy, sampailah ke malignant cancer.. laju pulak aku jawab, walaupun mata kat buku genetic? bengong dah otak aku nih rasanya.. :))

tapi yg geramnya, bila cikgu sebut nama fatin dah tanya pasal dysmenorrhea, terus kejunk otak fatin! arghh!! demit lah otak niH! masa cikgu tanya budak2 lain, laju je aku nyampuk2 kasik jawapan (aku x bukak buku gynae ok, buku genetic je kat tgn!), sekali dia sebut nama fatin, terus keras! hahahaha..last2 tihah jawabkan pathogenesisnye..

aaaaa...korang paham ke ape fatin cite nih? xpe, buat2 paham je lah yep :)

pastu, dah cikgu dok pemurah2 tu, terlajak pulak lah waktu..sampai 12.15pm baru ktorang mintak diri dari cikgu, tapi geram rasa nak angkat montot sbb cikgu tgh sedap bagi notes tambahan nih...grrrr.. bengang tul aku dgn genetic nih! ishk~

tapi, lewat2 kitorang pun, sempat lagi fatin singgah beli samsa..hahaha..lapar lah! mana bleh jawab exam lapar2 kan? x elok tau..so kenalah isi tangki dulu.. :P

pastu dah naik2 bas.. sampai naik pening nak muntah2 baca dan hafal dlm bas..ntah kenapa, kali ni aku cam cuak giler plak dgn genetic nih..mcm..blank! adoihh.. dahlah dari 7th hospital nak ke Titova hospital tu dah mcm dari hujung dunia sini, nak ke hujung dunia sana..sampai 2 bas kena tukar (bazir2~), last2..sampai kul 130pm lah kat destinasi..sampai2 hospital, bajet mcm budak2 kelas yg lain dok tggu kat luar kelas lah.. jenguk2 kelas, semua dah separuh buat soalan exam beb! ngaaaa.. kecut ktorang bertiga..cikgu ni bagi ke kitorang masok? :-s Nikitina nih xleh buat main punye cikgu.. hahaha.. pastu dgn muka inesennya, kami bertiga dgn comel2 masok je kelas exam..cikgu ok pulak..dia suh ktorang gi pakai labcoat..erkkss..kan ke ktorang dah pakai scrub nih? cikgu nih.. x leh beza ke scrub aku dgn scrub budak2 dlm kelas yg lain? huduh sgt ke scrub aku? kecik ati.. sob2..skali kena gelak.. :(

pastu, cikgu ni memang maveles lah..dia suh fatin, tihah, etot duduk betul2 bawah idung dia..hahaha..duduk kat meja cikgu tu jawab soklan exam beb.. ketar2 dah tgn aku nih.. ape ke jadah soklan aku nih? ohhh..turner syndrome ke? pastu pedigry nih nak apa nih? astaghfirullah.. aku main tibai je lukis weih..cikgu mau tepuk dahi tgk lukisan aku yg maha huduh :(

yg buat aku sgt lah tension, sbb kelas tu sgt cramp! sumbat 18 org weih dlm 1 kelas..(2 kelas skaligus exam), pastu dah alang2 kami kena dok kat meja cikgu, si bila ada student yg dah nak jawab exam tu, dgn cakap kemain kuatnya, xleh nak concentrate dah aku dgn soklan aku nih.. kejap grandfather sick lah, kejap grandfather brother healthy lah..warghhh!! tensi2~ masa berjalan nih! adoihh.. last2, aku dah mula rasa panas dah badan..dem! demam kah aku ni? tak tak.. thyroid aku nih naik habis level sbb stress nih..skali..hachuuummm~ wohh..dekat 10x dah kut bersin dlm masa beberapa jam..

pastu tiba2 mata berair.. mula dah sakit2 tulang muka semua.. kepala denyut2.. ngaaa..tihah dah risau ingatkan aku nangis xleh jawab exam :)) hahaha.. last2, aku jawab exam dulu lah, sebab cikgu dah tanya "are u sick fatin?" (eh, nikitina ni ingat ke nama aku lagi?) selamber je aku jawab.. "maybe" :)) adela kot sepatah dua je aku jawab sbb mmg sgt sakit kepala, muka, dan segalanya.. huhu.. oklah, semua ok..

dah habis2 exam, terus balik.. ehh..silap..x balik lah :P ktorang singgah gi bayar tenet..sebab dah ujung bulan kan? 1hb nanti akan dipotong kalau x bayar..hihi.. alang2 dah gi bayar tenet, "Park-Platan restoran" dah dekat dah..hihi..ape lagik? m.e.l.a.n.t.a.k lah kejenye :P

haaaa.. ape yg fatin nak kongsi ni sebab fatin dapat menu baru tau! hahaha..blog fatin nih rasanya patut tuka jadi blog menu kot..asyik cite bab makannnnnnnn je :)) nasib lah korang ye membaca dan menelan air liur :P

actually fatin mmg xde selera sgt..so mkn sikit lah (tapi bagi korang kira banyak nih), hahaha..raksasa kan? :P


Ini salad yg fatin order..sebagai pembuka selera..korang tau yg merah2 tu ape? ikan salmon tuh..m.e.n.t.a.h ok!! masa dia hantar kan, tiba2 terasa semua darah2 kat muka ni turun ke bawah..hoh??????????? mentah ke nih??? cemana aku nak telan nih??!! masa fatin baca menu, xde pun dia cakap mentah! dem! mengom punya penulis menu! grrrr.. senang je etot nasihat "anggap mcm ko makan sushi je fatin"...masalahnya, sushi yg aku makan semuanya bukan half-cooked/non-cooked! semuanya aku pilih yg fully cooked! huwaaaaa...

tapi, oklah, perah2 lemon, tawakallah je..telan! hahaha..bawah timbunan ikan tuh, nasik sebenarnya..salad ukren ni memang pelik sket, ade nasik dlm salad (one of the variant), dan ikan2 tu pun nipis2 je..xde lah nak mati pun kalau telan..plus, fatin kena sinusitis nih, deria rasa pun dah kurang 50%, so boleh la telan..



hahahaha..org sakit x sedor diri weih! x batuk lagi apa? bersin2 jep..so, x salah kan makan aiskem? *wink2* hahaha.. aiskem nih ai kongsi dgn tihah.. yg dah bekas makan tu ai punye, lupa nak snap dulu sblm makan :P sowie yep~


Dan ni salah satu drinks yg aku suke.. "coffee-Glysey" mcm glysier pulak..hahaha..ini, coffee yg tanpa gula, pastu atas dia taruk potongan2 aiskem vanilla...sedap beb! tapi coffee tu pun mau yg sedap punya lah..banyak dah restoran yg fatin try, ada satu tu yg sedap..sbb aiskem vanilla dia manis sket, so xdelah pahit gile rase.. tapi, coffee dia x sehebat yg kat cafe park-platan nih.. overall, 2 restoran ni je lah yg serve yg sedap.. fatin ingat nak try buat sendiri, tapi xde masa lagi nak try2 beli coffee..plus..fatin nih gastrik kalau try coffee/tea sini, kang beli satu paket, bazir laks (alasan~)..hahaha..try lah yep!

so, itulah yg ai makan.. actually ada satu lagi menu ikan dlm kuah tuh..tapi dah penah up dah gamba..so xyah la up lagi skali..

huhu..dah dekat 12am guys..idung dah merah.. berat gile kepala dan mata nih, berair2 dah..silap lah, tadi lupa makan anti-histamine.. kang telan skrg nih, x gi kelas aku esok..dahla kena gerak 7am..xleh tido lah lepas subuh :( sob2.. gudnite ppl~ nnt ada peluang, fatin snap gamba scrub fatin yg buruk itu yah!

yippieee~ dah habis genetic, esok bleh lunch plov & shashleek~ hahahaha..gemok lah aku!
nak gi spray idung sat..nasonex..kalau xde nasonex time2 sakit camni, rasa mcm nak fly balik msia je.. huhuhu..beli ubat je, beribu2 habis..nak wat cemana.. org ada banyak penyakit..sob2~ :( tapi.. fatin sentiasa bersyukur dgn setiap penyakit yg fatin ada.. :)


hachuuuuuuuuuumm~~ uhuk2...alamak..dah start batok! hahaha..larikkk~ kang etot fire sebab tadi makan aiskem! :P nite!

Sunday, March 28, 2010

..UjianNya..

Penat dah cuba gulen2 dan lelapkan mata..tapi malangnya, x terlena juga..
Hmm.. actually malam tadi, fatin dapat satu mimpi buruk.. entahlah..
Ya Allah..kau ampunilah dosa2 ku ini.. :(

Korang pernah terpikir tak,nak putus asa? putus asa dengan kehidupan?
Hmm..fatin kadang2 ada gak terpikir mcm nak putus asa dengan life nih..
Tapi alhamdulillah.. kerana agamaku, cepat2 istighfar..terus redha dengan ketentuan Ilahi..

Dunia skrg.. terlalu misteri.. ada ketika, menyenangkan.. tapi, banyak menyesakkan..
Buat baik berpada-pada..buat jahat jangan sekali-kali..
Tapi, kiranya zaman skrg nih, buat baik sering ditindas..dihina..diambil kesempatan..
senang cerita, kejahatan lebih menguasai dunia.. malah, ada yg memilih arah kejahatan demi utk meneruskan kehidupan di dunia yg makin dimamah usia ini..

Tuhan xkan uji umatNya melebihi had tanggungannya kan? hmm..itulah yg sentiasa menjadi bahan utk pujuk hati yg pilu.. Kadang2 terpikir, apa yg aku inginkan, adalah utk kebahagiaan dan kebaikan semua pihak.. tetapi, kenapa sering dihalang dan diuji sebegini rupa.. Astaghfirullahal'azim fatin.. redhalah dgn ujianNya..

Ya Allah,
Dugaan yg Kau berikan kali ini..walaupun sudah berkali2 aku lalui, namun aku sudah terlalu tidak mampu utk laluinya sekali lagi.. Kenapa begitu sukar perjalanan ini ya allah? kenapa begini sekali Kau uji hambamu yg hina ini? Apakah hikmah yg ingin Kau tunjuk padaku Ya Allah? Sesungguhnya aku sudah tidak mampu lagi.. untuk berdepan dengan semua ini..

Buat sekian kalinya, aku pasrah dan redha dgn ujianMu.. Moga, Kau sentiasa beri aku kekuatan dan ketenangan menempuh semua ini..

Gynaecologist-to-be?

Salam sejahtera buat semua rakan2 di sana~
huhu..seminggu x update blog.. bizi giler babeng punye minggu nih! arghhh!! ingatkan dah habis cycle "Therapy" haritu, dah slow down sket dah kelas nih..rupanya, makin bertambah pulak intensity nye :(

Isnin lepas, fatin start kelas O&G (obstretics & gynaecology).. Malangnya, kelas fatin kena pecah 3 org 3 org.. so, kelas kami memang dah 9 org, pecah 3-3.. sebab kena pecah kepada 3 kelas.. fatin, etot & tihah kena "merempat" dengan kelas 501.. hurmm~ kasihan kami..selalu dianak-tirikan :(

So nak dijadikan cerita, minggu nih kami start dgn gynaecology dulu..lagi 2 kelas start dengan obstretics dulu..masok2 kelas pertama (1st day hrtu), fatin dah kena "rogol" teruk punya dalam kelas..hahaha..padan dengan muka, sapa suruh x stadi sebelum gi kelas kan? kena kaw2 punya.. dari A sampai Z dia tanya.. fatin siap cakap lagi "aku nak bunuh la cikgu nih" seb bek dia x paham =)) hahaha..mengom~ so, pengajarannya.. sila stadi sentiasa!!
p/s: rogol tu maksudnya kena tanya giler2 teruk dengan cikgu sorang2 dari awal sampai akhir~

Tapi kan, walaupun fatin stress dan penat dgn kelas gynae nih, tapi fatin mcm..redha je..bukan mcm therapy, mmg susah giler, yelah, sampai 3 system badan kena tanya skaligus masa exam, tapi fatin wat dek je..sbb fatin x suke cikgu tu "bias" sgt..pilih kasih! kita jawab kaw2..stadi cam nak rak pun, sebab dia x suka islam, asyik dapat minimal marks..so malas ah! baik stadi masa exam je..

lain pulak dgn gynae nih..dia mmg rogol teruk la dlm kelas, tapi dia mengajar..dan dia x "bias"!! itu yg penting! semua sama adil.. info dia kasik mmg kaw2 lah terbaik! sampai berasap kertas menyalin nih..hahaha.. xpernah ok..x pernah fatin baring atas katil tu sampai dgn buku2 skali, unless esok nak exam barulah buku bergelimpangan atas katil..tapi hari kelas biasa2 nih..no way man..not my style..selain dari kelas dgn cikgu Chernoha dan Fedasoviya.. fatin xpenah stadi giler2 camni.. 3 cikgu nih lah yg terbaik selama nih..bagi kita berkobar2 nak stadi..

so sepanjang minggu nih, memang fatin sgt letih stadi.. bengkak2 mata ohhh~ jumpa org tepi jalan, semua cakap fatin sgt letih..bengkak2 mata..yelah, balik kelas, layan anime sat 2-3 episode kasik cool..pastu, tido.. bangun dlm 12am camtu stadi sampai lah ke sudah.. huhu..giler kan? boleh dapat anugerah beb! wakakakaka~ dah lama aku x buat perangai rajin camni..mekasyeh cikgu tatyana..lebiu so much!! :)

cikgu gynae ni betul2 ingatkan fatin kat mama..dgn chubby, rendah dan kiut2 tuh... ehh, ni bukan hina ok.. she's very lovely..the teacher and my mama of coz..chubby pun, sgt kiut ok! dgn style yg comey2.. rendahnya..auwww.. i miss u mama!! *hugs*


Fuh2..terbaik la fatin..stadi cam nak jadi professor..wakakaka~ gile kau.. buku tebal2, berjenis2..ini baru buku..belum yg fatin surf kat internet, kat PDA pun ada gak e-book.. mana lah x bengkak mata aku :(

Tapi, di sebalik stadi cam org gila nih, yg paling aku stress skali ialah..aku makan banyakkkkkkkkk!! demit!! x caya?


:( tgklah.. 2 dark chocolate dengan milka tuh..wuuuuu..coklat dan fatin mmg x dapat dipisahkan..kejap2, aku patah satu bar, aku ngap..satgi dok saja, satu bar lagi jadi korban..pastu, satu bar lagik..last2..2 papan dah syahid selamat masok dlm perut fatin..sob2 :( pastu lepas smggu, aku jadi x tentu arah sbb rasa pipi dah bulat cam kuih pau :(( dahla sepanjang minggu nih, 2x skip aerobik..xmampu weih nak g aerobik, home work banyak gile.. jumaat haritu je fatin gi..tu pun semput je :( dahla pakai baju "Mr.Lazy" (yg dihadiahkan oleh kak hamidah yunan from manchester), memang kena panggil "Miss lazy" je lah dengan natasha aerobik tu :( huuuu..penat laaaaaaaaa!!

sabtu dah berlalu semalam..fatin balas dendam marathon anime mcm org xpenah tgk anime =)) habis brapa anime eh? sat kira.. Ghost Hunt habis.. pastu Shingetsutan Tsukihime..lolx.. xpalah, petang2 sket dah nak kena buat case report gynae lagik..so skrg nih, main2 cafe world, fesbuk, blogging sket..pastu anime bagi perabih..satg baru layan buku.. dahla selasa ni exam "Genetic" *sigh*.. semak la aku masok 5th year nih..xpaham betul aku.. ramai je org cakap "rilex je stadi"..aku x penah rilex pom?

Have a nice weekends guys!!