BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 4, 2009

Kiev

Ok Ladies and Gentleman, we're now approaching the Barispol Airport, Kiev and will be landing shortly. huhu~ tup2 dah sampai Kiev. Alhamdulillah.. Kami sampai lewat petang tu, mmg sejuk gile. kat Simferopol x sesejuk di Kiev. Ha, lupa nak cakap, selain dari pening2 plan pasal trip tu, cuaca pom kena amik kira yep. sbb takot snow storm ke ape ke, pastu nak bajet2 baju dan jaket yg nak dibawa lagik. So,kami sampai di airport, nak amek bas ke town pun xtahu kat mane. tanye org kat situ pun buat bo layan, hampehs.. juai mahai.. mencik! duk la tercangak kat tepi tu, dekat setengah jam menggigil la sume dgn berat beg lagi, last2 patah balik masuk parking lot, rupanya kena nek bas yg dah sedia ada, mahal seh.. 25griven sorg, 1 way je plak tuh. chaittss.. nih dah harga teksi kat simferopol. dahla bas buruk je pom. x patut betol! mencik2 lagik!
Dari epot nak ke town mmg sgt lama, jauh gile, siap tdo sedap lagi dlm bas. lapar, xyah ckp la. jenuh la ktorang duk pandang kiri kanan, mana mekdi..mana mekdi.. huhu.. mekdi je yg terlintas nak saboy (take away) makan. sampai kat vakzal (stesen ketapi), kami carik apartment. situ mmg pemes la makcit2 pakcit2 akan berdiri lelong2 pasal apartment. so kami dapat la 1 malam 6 org 300griven. oklah.. tapi jauh la pulak makcit nih punya apartment. yg lain2 sampai 400griven. cam x berbaloi. dahla nak duk 1 malam jek. so,angkat je lah. sblm tu singgah mekdi, saboy fillet o fish, dah yg tu je pom buley makan. pastu, nek metro dlm 5 stesen, pastu nek bas plak lagi! tadi makcit tu kata nek metro je sampai. penipu sungguh! grr.. tapi ikutkan je lah. dah letih tahap nak pengsan. huhu..
Sampai apartment, oklah, ada dapo, washing machine, 1 master bedroom buleh muat 5 org, 1 bilik kecik (mmg utk john la tuh), toilet, tv sume lengkap. so masok2 umah tu, makcit tu buleh tahan la peramah dan baik gaks. dorg borak2 la layan makcit tu, fatin dah mamai2 dah ngantok. habis g toilet sume, makan mekdi, duk sat layan makcit tu, ckp russian tunggang langgung pom makcit tu kata kami bagus cakap russian. ape2 lah makcit, saye letih nak tdo. pastu mmg terus tdo. diorg bising2 ape pun x sedar dah, pasang mp3 thru henfon, terus syahid. huhu.. bgn pagi2 lepas subuh, fatin org 1st la bgn, gi buat bekpes. makan nasik goreng (the 1st pack, semua ada 4 packs) dan telur rebus sebijik (bawak sampai 5 bijik, mana lah x berat beg!). ktorang bertolak 11am dari apartment lepas semua siap, makan, rehat2 kejap, pack2, terus gi vakzal, nak carik mashrut (one of the public transportation called here in ukraine), sbb dari vakzal tu nak ke epot dekat sejam lebih. flight ke Katowich kul 5-6ptg.
Bertolak dari apartment nak ke airport Barispol, Kiev.
Sampai epot, mmg ramai la budak2 msian ada situ. semua pun sama destination, Katowich, Poland. huhu.. berdebar.. gumbira.. excited.. semua rasa ada.. mcm2 lah.. going abroad now.. need to use my passport now... my visas.. huhu.. going out from ukren.. yabedabeduu~ akhirnyaa.. kuar gak dari penjara neh.. fuh2.. lega lega lega! Passport Malaysia & Ukrainian Student Card & Boarding Pass.
The 1st big step from the 6 of us begin here.

tu la kami berenam tgh tunggu nak nek aircraft. masa tu fatin dah penat giler plus sgtlah panas. hampir2 pitam dah tu. lepas snap pic nih terus gi toilet, tanggalkan sweater satu, ikat kat pinggang jer. huhu.. pastu sempat gi masuk kedai2 duty free. survey perfume. huhu.. hugo boss.. fuh fuh.. ai likee~

Nantikan next citer pasal lepak kat Katowich. mmg best la walaupun just stay 1 night kat epot. hehe.. stay tune~ (cewahh..ingat radio ke ape! kui3)
2 am dah sinih..masok tdo dulu..esok x bgn kang subuh gajah kang. ishk2.. nite ppl.. assalamualaikum~

1 feedbacks:

ai_ikram said...

fuh...besh2 sejuk2......

last dapat men kat mines .....hehehehe....

tapi buatan manusia ..kekekeke