BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, March 6, 2010

..New Chapter Has Begun..

Assalamualaikum..
Fuh2..lama benar x singgah ke teratak usang fatin nih.. maaf rakan2 yg disayangi.. terlalu dan teramatlah banyak perkara yang terjadi lately.. sampaikan fatin xmenang tangan nak berblogging.. :(

Actually dah berkali2 cuba menaip posting baru, tapi jiwa kacau beb..hahaha..so, here goes~

Fatin akan amek masa utk update post tentang perkara2 yg menarik yg x sempat fatin kongsi.. tapi mlm nih, mana yg sudi mendengar luahan rasa, boleh lah luangkan masa.. tapi apa pun, janganlah menunding jari, membuat spekulasi, dan jump to any conclusion..sbb fatin dapat tahu, ada certain yg baca blog fatin, dan menuduh itu ini dan membuat keputusan tanpa bertanya dari fatin akan tekaan nya itu benar atau tidak..dont do that..cause usually i wont give hints through my writting..so dont be so clever and be the goddess to judge me and jump to any conclusion.. mana yg rasa ragu2 atau terasa was was, sila pm fatin di ym ok.. sebab walau mcm mana hebat pun instinct anda, anda xkan selalu betul dan tepat..

Yeah..hrni fatin sgt down..letih..penat..tension..lemah..give up..letting go..and so on.. but, i dont know.. i dont know how to explain.. i dont know where to start either..

fatin x menyalahkan mana2 pihak.. semua kesalahan fatin letak sepenuhnya pada diri fatin..di bahu fatin.. fatin terasa diri sgtlah bodoh..sgt useless..sgt x berguna..sgt lemah.. huh..

fatin teringat kata2 nasihat dari abah.. kita mmg buat baik dengan org.. memang tuhan ada sebut, setiap kebaikan ada balasan yg baik juga menanti.. tapi, janganlah letakkan harapan yg kebaikan itu akan datang dari org yg kita buat kebaikan padanya.. jgn sesekali letak harapan.. sebab, satu hari.. kita akan kecewa.. yer, hrni fatin kecewa.. kecewa yg teramat.. bukan mengharap kebaikan dibalas kebaikan.. tetapi terlalu mengharap... i put faith too much.. i hope too much.. i trust to much.. i gave too much.. *sigh*

terlalu banyak perkara yg terjadi lately.. inside and outside.. i'm so tired of everything..maybe, i need some time away..some time out.. away..from everything..

gi kelas pun, serabut dgn cikgu yg sentiasa x adil.. balik bilik pun dah letih dengan hometask yg menyesakkan dada.. online, hurmm.. tiada lagi ketenangan dijumpai.. nasib lah ada aerobik yg menceriakan hati dan melegakan hati walaupun hanya sejam.. sakit2 lutut pun, gagah jugak gi aerobik..hahaha..sebab, masa aerobik, rasa sgt release..nak jerit, nak lompat, nak menari, semua boleh.. i feel free.. :) i love it.. tapi lepas aerobik, setengah botol minyak panas la sapu kat lutut nih, hahaha~ so pls take note.. weekdays fatin mmg sgt bz ya! so, xleh nak blogging slalu sgt.. tapi fatin akan cuba..insyaallah..

tido terlalu banyak pun x elok, esoknya mesti akan sakit kepala..nak masak mmg nak, tapi skrg on diet, kang masak xda pulak yg makan..lolx.. tapi xpalah, mmg sejak azali, kalau stress je, masok dapo..hahaha..

Apa lagi yg boleh fatin cakap? sedangkan setiap pengucapan tu, hanya nampak fatin yg salah sentiasa.. hanya fatin yg salah sejak dulu sampailah skrg.. sentiasa mereka mereka lah yg benar dan betul.. heh.. biarlah.. x perlu cakap apa2 lagi..sebab, mana yg dah masok tong sampah, tetap akan menjadi sampah.. xkan boleh jadi baru dan elok lagi unless masok recycle.. so skrg, "sampah" ni nak gi "recycle" lah..

i want to start fresh..seems like He already give me His answer.. I should change everything.. my hope..my faith..my dreams.. I should make some changes here and there.. but, I want to start fresh and new.. start a new life..start a new episode in my book.. closing all the story behind me.. all the accounts..all the bisnes.. I'm moving forward with a new chapter.. moga allah sentiasa bersama fatin.. Moga anda juga sentiasa doakan fatin dan beri fatin kekuatan dan semangat utk maju ke hadapan :) jazakallahukhairankathira :)

jom2 gi masak air soya! yeeehaaaaaaa~ esok nak wat soto..hahaha..masak..makes me alive!! :D

1 feedbacks:

護唇膏 said...

以簡單的行為愉悅他人的心靈,勝過千人低頭禱告........................................