BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 7, 2010

Kutu Money - Camera Of My Own


Brapa griven ada sini?
07 November 2010 - Sunday - 8.45am
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera :)

wehuu~ sambil menaip nih pun x lekang senyuman di bibir, cewahh~ hahaha..
Actually, I'm just going to make it short. Sebab adalah pihak2 kata, kalau fatin post kat blog, mesti macam karangan SPM..hahaha! ampehs~ Nak buat cemana, dulu masa karangan SPM, utk BM tak brapa nak pass :P so skrg ni lepas gian la prektis2 :P haha..

Hoho.. 1st off all, fatin nak tanya, sapa2 boleh teka ada brapa jumlah duit kat gamba atas tu? Kalau teka tepat, fatin kasik souvineer dari next Eurotrip fatin! 


haha.. betol punya nih, takda main2.. Rules dia, budak2 kelas fatin sila jangan nak menggatal participate atau bantu mana2 pihak utk teka jumlah yang betol. Kalau ada penipuan di detect, org tu yg kena bagi subiner :P haha.. Nak teka, senang saja, klik post comment :D kalau betul, fatin akan cakap betul, pastu sila PM fatin kasik alamat umah ya! ;) Terbuka utk semua warganegara malaysia! yehuuu~

Anyway, duit kat atas tu sebenarnya duit kutu kitorang utk kali ini.. hahaha.. dah 2 tahun kot main duit kutu kaw kaw punya :P Tahun ni paling banyak.. tapi kalau ikot hati, nak main lagi banyak, tapi nnt bulan2 makan pasir lah kan :)) hahaha.. 

Yang participate, classmate dan juga bukan classmate. Sapa2lah yang mahu :D lalala.. brapa? cant tell! brapa org? juga cant tell..nanti bagi clue pulak utk contest di atas :P Kali ni, Fatin requested to be the 1st one to receive the Kutu Money :D Selalunya sapa pun xmau first, fatin volunteer lah! haha..sebab apa? sebab fatin dah pokai bayar herbalife beriban riban!!
So, memperkenalkan bendahari Kutu Money 2 tahun berturut-turut........
Puan Fathihah
 Inilah dia tulang belakang Program Kutu Money di Ukraine, hahaha! Sebut kutu money, mmg muka tihah la.. Takpayah nak mengada gi PM Tihah nak tau brapa jumlah, awal2 dah di warning dah tihah nih...hahaha..

Cakap pasal kutu money, mestilah akan fikir, "what are u going to do with your kutu money?" jeng3x.. Actually I cant remember what I did with my kutu money last year.. Hmm.. Seriously.. Lost that memory! hahaha.. very bad! So, I dont want that to happen again this year.. Should make full use of it this year :D

Penyerahan Kutu Money pada Penerima Pertama sesi 2010/2011 haha!
I got the money last week actually, Wednesday. Haha..During our Socio-Medicine Final Exam.. Gila? Craziness? Nahh..It's normal..wakakaka.. While this pic was taken, we were supposed to prepare for our answers..can u guys see, papers on the desk? Need closer look? 


Nampak tu? Penat fatin menyalin jawapan..ehhh..menulis jawapan..weehuuu~ hahaha.. So, back to our topic..KUTU MONEY!! What am I going to do with it this year? Ohhhh~ Got myself a camera of coz!! Hahaha..Never had one! Well, my own of coz..never had one..so, should buy one this year :P Nak pegi Eurotrip lagi nih..haha!

Ada beberapa characteristic yang fatin mahu.. Mahu yang easy to use, mega zoom, something good for scenary pictures, and harga tak lari banyak dengan harga di msia :D So, since last weekend lagi fatin dah make-up my mind, I want to get myself a camera.. So dah buat dah research, online, tanya org, survey di bandar simferopol yang maju nih.. and.. yesterday (06-10-2010), got myself a new camera! yehuuu~

DSC-H55 Sony Cybershot :D
14.1 MP, 10x zoom, with panorama swipe and intelligent auto
Fatin compius antara sony ni dengan Nikon S8000 - world slimmest mega zoom camera. Tapi sony ni lah menang di hati sebab ada panorama swipe function. hahaha! Ada yang nak kutuk? nak kondem? silakan.. wont effect me a bit! hahaha.. 

Orang semua bajet fatin beli dslr lah kot? hahaha.. sorry.. x kuasa aku nak usung camera gedabak2 camtu masa eurotrip..bagpack pun dah 10kg++ nak kena angkut..haha! Plus, my brother already had one, so, no need for me to get another one :P

About this camera, tak perlu lah fatin type panjang berjela apa yang best. Sapa yang berminat nak tahu kebaikan dan keburukan, boleh la surf tenet sendiri.. Model dah diberi kan? Boleh jugak banding dgn Nikon S8000 tuh.. Nikon tu gamba lagi lawa actually, just that Fatin chosed this one due to some of the extra-functions :D Sila sila lah surf utk pengetahuan.. tapi kalau takat nak kondem, buang masa saja :)) hahaha.. 

P/s: Pssstt... Mama, if u're reading this, I know.. Mama main duit kutu lagi banyak. Hahaha.. :P

13 feedbacks:

Fatin said...

Mama: 2000 kan
akibat mama fatin x boleh nak komen, penat dah mengajo cemana nak komen, fatin copy paste je lah dari YM..haha..mama teka 2000 :P

realriyana said...

1750?
hehe.fatin,sekeping yg 100(griven?) tu brapa RM?

jeBateja said...

Tang menyalin jawapan tu....bukan ke nama nya TOYOL ke tu...?

Tekaan saya 1750 Griven

jeBateja said...
This comment has been removed by the author.
uncle^dean said...

2100 griven

Fatin said...

ramai plak yg teka 1750..haha..korang kira tepat2 kat gamba tu eh? nice nice :D

Fatin said...

aaa noq.. dalam RM45 camtu :D
jebat: syhhhhhhhhhhhhhhhh!!! rahsia rahsia!! :P

Fatin said...

hahaha.. shock sebentar :P
nampaknya kita dah ada pemenang :D
pemenangnya pokcik!! sungguh tepat skali tekaannya.. 2100 griven :D hihi~ tahniah pokcikkk!!~ :D nnt akan dapat subinier dari eurotrip ;)

Fatin said...

Syatirah: hahaha
Syatirah: cemana boleh teka tepat?
Syatirah: sungguh terkejut
Syatirah: mama pun x dapat teka
Syatirah:
pokCHIX yahya: yg pasti..
pokCHIX yahya: klu sorang men 50 griven..berapa ramai tu...
pokCHIX yahya: elok2 100 griven men...
pokCHIX yahya: berama ramai tu...tak pasti
pokCHIX yahya: pokcik tgk org teka 1750 ...tapi tu rasa bukn jwpn....mama dah teka 2000..so pokcik amek 2100 kira lebehkan sorang player kutu

dah dapat dah calculation pokcik cemana..haha..tiada penipuan ya! hadiah bersih nih utk pokcik :P

uncle^dean said...

erkkkk..botul ker ...hahaha pertama kali dalam hidup menang contest mcm ni..wakakak.... tahniah pokcik ..yepppi ~

uncle^dean said...

erkkkk...paste ym kat sini ker...hahahah...jengjeng jeng..sobiniar sobiniar sobiniar :))

jeBateja said...

POKCIK....kawe nal mintak belanja....ahakz.....

Fatin said...

haha..paste la..bukti2~ :P congratz congratz!

jebat..uishh.. nak paw pun, senyap2 la..jgn terang tang tang camni :P